Volker

ZAKAJ VÖLKER? Ker ima sistem proti preležaninam!

Za ljudi z dolgo ležalno dobo obstaja velika nevarnost nastanka preležanin.

Postelja, ki bi vsaj malo pomagala pri preventivi pred preležaninami, bi bila tako vredna zlata. In to prinaša uporabnikom Völker. Zaradi inovativnega sistema MiS® namreč postelja pospešuje mikrocirkulacijo, odpravlja bolečine in stimulira telo. Uporaba postelj Völker in sistema MiS® omogoča preprečevanje preležanin.

Kaj je preležanina?

Mnogo ležečih in sedečih bolnikov je v nevarnosti, da jim na delih telesa, kjer se sila težnosti prenaša na podlago nastane preležanina.

Preležanina je poškodba tkiva, ki nastane zaradi nekroze. Gre za okvaro, ki je posledica zmanjšane prekrvavljenosti tkiva in mehanične okvare celic, ki ju povzroči dolgotrajni pritisk ali delovanje strižne sile na tkivo.

Zdrav človek ne more biti izpostavljen preležaninam, saj tudi v spanju spontano naredi več sto večjih ali manjših gibov. Drugače pa je pri bolnem ali poškodovanem bolniku, ki ne zazna neugodja ali pa ne more spremeniti lege.

 

Katere točke na telesu so najbolj izpostavljene?

To so predvsem deli, kjer kost pokriva le vezno tkivo ali celo samo koža (glejte sliko).

V nevarnosti zaradi nastanka preležanin so:

Kako hitro se razvije razjeda zaradi pritiska, je odvisno od zunanjih in notranjih dejavnikov.

Zunanji dejavniki so:

Notranji dejavniki tveganja, ki jih lahko opišemo s stanjem organizma, so:

Kako lahko pomaga MiS® - mikro stimulacijski sistem?

MiS® (mikrostimulacijski sistem) uporabnika spodbuja pri izvajanju koncepta bazalne stimulacije, metode Bobath in kinestetike. Sistem pri uporabniku povzroči somatsko in vestibularno stimulacijo, posreduje mu informacijo o predstavi lastnega telesa, minimalno premikanje pa ga stimulira k temu, da se poveča mobilnost.

Na ta način se med drugim zagotavlja fiziološka prekrvavitev kože, s tem pa se preprečuje nastajanje razjed zaradi pritiska oz. se ustvari predpogoj za celjenje ran. MiS® (mikrostimulacijski sistem) hkrati izpolnjuje tudi zahteve glede mobilnosti ter spodbujanja zaznavanja in zmanjševanja bolečin.

MiS® je torej pripomoček za nego, ki na smiseln način podpira in dopolnjuje bazalno stimulacijsko nego, vse skupaj pa zagotavlja negovalni koncept za učinkovito preprečevanje preležanin.

Kako deluje MiS®?

Kateri so pozitivni učinki sistema MiS® za bolnika?

Postelja s sistemom MiS® je lahko v pomoč za?

 

Za več informacij si oglejte katalog.

 

nazaj na prednosti

Za več informacij o sodelovanju in naših storitvah stopite v stik z nami.
Pomagali vam bomo najti pravo rešitev za vaš problem.